Woord van de voorzitster

Marleen Schillewaert-Vercruyce

Voorzitter 

 

Na 2 jaar verbouwen zijn we trots dat het Sociaal Huis van vandaag een toegankelijke en aangename plek is geworden waar zowel de bezoekers als de personeelsleden van het nodige comfort kunnen genieten. In het Sociaal Huis is het OCMW, de informatie- en ontmoetingsruimte de Kelle en het Huis van het Kind De Haan in ondergebracht.

Met deze renovatie zet ons OCMW haar elan van vernieuwing voort en mogen we vandaag minstens even trots zijn op de inhoudelijke vernieuwingen die ons Centrum de laatste jaren heeft ondergaan.

Als OCMW spelen we vandaag een dynamische rol in zowel het inschakelingsproces van mensen in moeilijkheden als in de strijd tegen sociale uitsluiting. Naast onze traditionele taken en het waarborgen van de maatschappelijke dienstverlening, neemt ons OCMW vandaag steeds meer een gemeenschapsvormende rol op binnen de lokale context. Anno 2018 bouwt ons OCMW bruggen naar lokale actoren en wordt er intersectoraal samengewerkt om tot een duurzaam en sterker lokaal sociaal beleid te komen.

Als Sociaal Huis willen we een aanspreekpunt zijn voor alle inwoners van de gemeente en stappen we af van het klassieke ‘hokjes- denken’. Een OCMW is al lang geen exclusieve dienst meer voor mensen die het moeilijk hebben, maar een plaats waar alle inwoners met hun vragen terecht kunnen. Met diensten en projecten zoals de Kerklommer, de Kelle, Visite 80 en Huis van het Kind richten we ons meer dan ooit op een breed publiek en streven we er naar dat iedere inwoner aansluiting vindt bij het bestaande aanbod in De Haan en omliggende regio.

Tot slot wil ik graag de Raadsleden, de medewerkers, partners en vrijwilligers bedanken voor hun inzet en expertise. Hopelijk kunnen we in de toekomst samen verder blijven bouwen aan een nog betere en efficiëntere dienstverlening in het voordeel van de burger.

 

SPREEKUREN

Sociaal Huis

Maandag 9.30 -11.30 uur
Woensdag Op afspraak
Donderdag 10.30 – 11.30 uur
Vrijdag 10.45 – 11.30 uur

 

Gemeentehuis De Haan

Maandag 8.00 – 9.00 uur
Dinsdag 8.00 – 9.00 uur
Woensdag Op afspraak
Donderdag 8.00 – 9.00 uur
Vrijdag 8.00 – 9.00 uur

 

Gemeentehuis Wenduine

Donderdag 9.30 – 10.30 uur

 

Dienstencentrum Kerklommer

Vrijdag Op afspraak

 

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon: 0472/36 46 48.

Bij afwezigheid zich wenden tot de OCMW-secretaris 050/43 51 43