Kidskans

Eind 2016 ging het OCMW i.s.m. het Gemeentebestuur van start met een nieuw project waar geïnvesteerd wordt in de toegankelijkheid van lokale sportclubs, jeugdverenigingen en vrijetijdsinitiatieven voor kinderen en jongeren die opgroeien in een kwetsbare gezinssituatie.

Kidskans, gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, speelt zich af op verschillende niveaus. Enerzijds wordt ingezet op de algemene toegankelijkheid van de lokale clubs en vrijetijdsinitiatieven door bepaalde drempels weg te nemen zoals mobiliteit, hoge lidgelden en onduidelijke communicatie. Hiervoor zetelen zowel het OCMW, de gemeentelijke diensten alsook een aantal clubs en verenigingen samen in een stuurgroep waar thematisch gewerkt wordt rond het wegnemen van de bestaande drempels.

Anderzijds richt Kidskans zich ook onmiddellijk tot de ouders door ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren een jaar lang kosteloos kunnen sporten, hun hobby kunnen uitvoeren of kunnen deelnemen aan een jeugdvereniging. Ouders die problemen ondervinden bij de aankoop of de huur van het materiaal of de uitrusting, kunnen hiervoor ook een tussenkomst aanvragen.

Ouders kunnen gebruik maken van Kidskans indien ze recht hebben op de Verhoogde Tegemoetkoming (Ziekenfonds) of als ze voldoen aan de vooraf bepaalde inkomensvoorwaarden. Tussenkomsten via Kidskans kunnen aangevraagd worden in de hoofdburelen van het Sociaal Huis.

Meer informatie of een afspraak maken? Aarzel niet om contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 43 51 40.